RESEPTI
Naudanlihaperunamoussaka

AIKA
90 min
AINESOSAT
11 tuotetta
HENKILÖIDEN MÄÄRÄ
4 x
Naudanlihaperunamoussaka
AINEKSET
- 1 prk DOLMIO® Classico -kastiketta
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 75 g raastettua cheddar-juustoa
- ½ tl jauhettua kanelia
- 1 suuri munakoiso, siistittynä ja paloiteltuna
- 3 suurta perunaa, kuorittuina ja paksuina viipaleina
- 450 g vähärasvaista jauhelihaa
- 350 g luonnonjogurttia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia, hienoksi silputtuina
VALMISTUSOHJEET
-
1. Keitä munakoisot kevyesti suolatussa kiehuvassa vedessä 2 minuutin ajan. Ota ne vedestä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Lisää kattilaan perunat, kiehauta ja keitä 6-7 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman pehmenneet. Valuta ja aseta sivuun.
-
2. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja ruskista lihaa, sipulia, timjamia ja kanelia 5-6 minuuttia, kunnes liha on ruskistunut. Sekoita joukkoon DOLMIO® Classico –kastike ja munakoisot ja hauduta 5 minuuttia.
-
3. Asettele perunat siististi jauhelihasekoituksen päälle niin, että se peittyy kokonaan.
-
4. Sekoita keskenään keltuaiset, luonnonjogurtti ja cheddar-juusto ja mausta hyvin suolalla ja vasta jauhetulla mustapippurilla, kaada perunoiden päälle ja paista tunnin ajan.